2016. november 30., szerda

Beszámoló: Letti DIY esküvője, franciás shabby chic stílusban

Letti szuper kreatív menyasszonyként, maga és családja segítségével dekorálta esküvőjét, én csupán abban segítettem, hogy az elején kitisztáztuk, hogy mit is szeretne és a Pinterest-en ezek alapján leválogattam stílusonként a képeit ;)

Fogadjátok szeretettel Letti beszámolóját:

"Nagyon megörültem, mikor Ági megkért, hogy írjak az esküvőnkről. Főleg, mivel a szervezés elején sokat bújtam a blogját :) Viktorral 2013-ban ismerkedtünk meg egy céges buliban. Első perctől tudtam, hogy ő az igazi számomra. Ezért amikor tavaly augusztusban, Barcelonában megkérte a kezemet, nem volt kérdés, hogy igent mondok. A hazajövetelünk után, rögtön elkezdtük megszervezni az esküvőt. Helyszínnek kezdetektől fogva a Rókusfalvy Birtok-ot szántuk. Előzőleg eltöltöttünk ott egy hosszú hétvégét, nagyon megtetszett nekünk Etyek és a szőlő birtokok hangulata.

Azt hiszem elég lazán álltunk a szervezéshez; mindenben együtt döntöttünk Viktorral és ezúton is szeretném megköszönni neki, hogy a világ legjobb vőlegénye volt, aki vállalta, hogy időt és energiát nem kímélve elkészíti velem a saját DIY esküvőnket. :)


Mint a menyasszonyok többsége én is azonnal a Pinterest felé vettem az irányt, ahol egy board-ba gyűjtöttem az esküvői ötleteket. Azt kapásból tudtuk, hogy a szokatlan módon a szürke lesz az esküvőnk fő színe. Sajnos később megtapasztaltuk, hogy milyen nehéz is bármi esküvőset ebben a színben találni. A helyszínt és a saját stílusunkat figyelembe véve, rusztikus stílusú esküvőt szerettünk volna. Mivel ezen belül is több stílus irányzat létezik, a Pinterest Board-om kezdett egy nagy katyvaszra hasonlítani.


Felkerestem Ágit, aki volt olyan kedves és átnézte a több száz képet, és kiszelektálta azt a 3 stílust, amik közül végül a franciás-shabby chic-et választottuk. Így a dekorációnk alapját sok koptatott, fehérre festett fa, púder rózsaszín virágok és szürke kiegészítők adták. Miután a stílus letisztázódott, már célirányosan mentünk beszerezni a dekor tárgyakat. Visszagondolva ebbe fektettük a legtöbb energiát. Azt szerettük volna, hogy az esküvőnknek erős látványvilága legyen és megalapozza a napunk hangulatát. A vendégek visszajelzése alapján azt hiszem, sikerült ezt megteremtenünk.

Fontos szempont volt a költséghatékonyság. A Facebook-on különböző esküvős csoportokat figyeltem mindennap, hogy mire csaphatok le jó áron. Eredetileg a meghívóinkat mi magunk szerettük volna elkészíteni. Sajnos sehol nem találtunk olyan papírt amilyen kellett volna.. Így bukkantam rá a Jánosi meghívóra. Szilvia volt olyan kedves, hogy minden extra kérésünket teljesítette a spanyol nyelvű meghívóktól kezdve, a desszert asztalra helyezendő süti kártyákig, mindent elkészített nekünk.

Folyamatosan nyitott szemmel jártam, ha láttam bármilyen tárgyat, dekort ami beleillett az esküvőnkbe, rögtön megvettem. Rendszeresen vásároltam hobbi boltokban, Aliexpress-en, Ebay-en. Volt olyan amit nagyon sokáig kellett kutatnunk, míg ár-érték arányban megfelelt és nem volt gagyi.  Aliexpressről nagyon sok mindent rendeltem. Sokan félnek tőle, pedig jobban belegondolva nagyon sok itthoni boltban megvehető termék szintén Kínából jön. Mivel az esküvőnk egyik meghatározó anyaga a csipke volt, több méternyi, különböző mintájú, jó minőségű csipkét, vettem így; de rendeltem még dísz brossokat, fotósarok kellékeket, virág kötő szalagokat, kreatív fotózáshoz ernyőt, csipke zászlókat, leány búcsúra szalagokat, mind az itthoni árak töredékéért...

Persze az Aliexpress sem mindig olcsóbb mint az itthoni boltok, viszont a választék jóval nagyobb és kényelmesebb itthonról nézelődni.  Számomra meglepő módon a KiK-ben is egész szép barokkos gyertyatartókat találtunk nagyon jó áron. Ezek tökéletesen illettek a Birtokon lévő kandalló párkányra.. Még a kandalló fölé csináltattam egy nagyon szép zöld koszorút az Etyeki VirágműhelybenAz asztalszámokat Gyapay László készítette, munkáit a káptalantóti Liliomkert piacon láttam először. A fa monogramjainkat is ő faragta ki. Ezeket natúr formájukban kaptuk meg, majd mi festettük és csiszoltuk meg, hogy kopott, „shabby” hatásúak legyenek. A különböző táblákat, mint például desszert asztalt vagy a limonádé bárt jelölő táblákat hobbi boltban vettük és krétatábla festékkel lefestettük őket. A kalligráfia sajnos nem az erősségem, így végül csak a saját kézírásommal kerültek rájuk a feliratok.


A szürke futókkal nagy szerencsénk volt; akkortájt hozott be az IKEA egy új lenvászon anyagot, ami pont az a szürke volt amit mi is szerettünk volna. Egy varrónőt kértünk meg, hogy szabja ki a terítőket. Asztal középnek egyértelműen befőttes üvegeket szántunk. Egy korábbi ötletem miatt szintén Aliexpress-ről berendeltem pár üveggel, olyan “Ball mason jar-os” formájúakat, ezeket használtuk. A kisebb üvegeket háztartásból gyűjtöttük össze, bevallom nem egyszer emiatt kellett pont azt a lekvárt vagy szószt megvenni.:) Az óriás befőttes üvegekre a Sparban csaptunk le. A menü- és italkártya tartókat is mi gyártottuk, mivel szőlőbirtokon voltunk ezért maradtuk a parafadugós megoldásnál, ami nekem különösen tetszett. A dugókat egyik kedves ismerősünktől kaptuk és hát.. mi is szorgalmasan fogyasztottuk a borokat az esküvőt megelőző hónapokban.:) A menükártyák az esküvő előtt 1 nappal érkeztek meg, így a parafadugókat az esküvőt megelőző éjszaka ragasztgattuk össze.
Fontos volt, hogy fényekkel is ráerősítsünk a hangulatra. Szeretem a gyertyákat, így alap volt, hogy az esküvőnkön is temérdek lesz belőle. Az asztalokon lévő üveg gyertyatartókat a Pepco-ból szereztük be. A kinti asztalokon lévő lámpásokat a KIK-ből, illetve - kedvencemet-  a legnagyobbat az Old Decorban vásároltuk meg. A kinti részen lévő kőfalat és lépcsőt IKEA-s csipke szélű mécsestartókkal díszítettük.

A készülődés alatt nem jártunk esküvő kiállításokra, ez valahogy nem a mi stílusunk. Viszont elmentünk a Rókusfalvy Birtok Esküvői Garázsvásárra, ahol szintén beszereztünk pár apróságot, mint például a mini kalitkákat, a kicsi képkereteket és az irányítótáblákat. 


Az ültetési rendet egy antik képkeretben képzeltem el,hosszú kutatás után Gozsdu udvarban bukkantunk rá egy restaurátor bácsira, akitől a nagy képkeretet vettük. Ez alá dísznek ládákat kunyeráltunk a zöldségestől, majd lefestettük őket.
Mindenképpen szerettem volna desszertasztalt, ami végül franciás süteményekből állt; mint eclair fánk, saját készítésű sima és csokis madeleine, macaron, gyümölcs kosárkák. Ezekhez a különböző állványokat itthoni készletből és bolhapiacról szereztük be. A tortánkhoz nem találtam olyan állványt amit szerettem volna, ezért egy esztergályostól rendeltük, de ő nem azt szállította le amiért fizettünk, nem ajánlanám senkinek. Okozott pár kellemetlen órát, mert az esküvőt megelőző napon kellett lefestenünk -kijavítanunk-, amit kaptunk tőle. Ugyanakkor árban persze sokkal jobban jártunk, mintha vettünk volna egyet készen vagy béreltünk volna.

Köszönő ajándékként termelői mézet adtunk a vendégeinknek, amit kis üvegcsékbe töltöttünk és kézzel írt címkéket ragasztottunk rájuk. Utolsó lépésként pedig mindegyik üvegcse tetejére kis csipkét kötöztünk, ettől az egész személyesebb és aranyos lett.


Szerettük volna ha az esküvőnknek kötetlen kerti party hangulata lenne, ezért kértünk a limonádé pultot, ahol a vendégek maguknak csapolhattak limonádét. Poharaknak kis befőttes üvegeket vettünk a Tesco-ban, amiknek a nyakát átkötöttük csipkével. Mindegyikre került egy kézzel írt névre szóló címke, így mindenki megtalálta a „saját” poharát. Végül kiderült, hogy ez több vendégünknek nagyon tetszett, ezért a rendes köszönő ajándék mellett, ezt is többen hazavitték magukkal.


Az esküvőnkön úgy oldottuk meg a rövidital fogyasztást, hogy visszanyúltunk a kubai gyökereimhez és készítettünk egy “önkiszolgáló” Mojito pultot, a vendégek megadott recept alapján, maguknak keverhették a koktélokat. Így csak egyféle rövidital volt és nem kellett bajlódnunk azzal, hogy hányfélét és mennyi rövidet vegyünk.


A csokrokat szintén mi készítettük, az én csokrom gyönyörű szép, halvány rózsaszín angol rózsákból állt, a koszorúslányaim csokra pedig fehér rezgőkéből. Sajnos az én csokromra már csak aznap jutott idő, így egy kicsit szedett-vetett lett, de mégis csak az enyém volt. Az egyéb csokrokban fehér, halvány rózsaszín és egy kis zöld dominált. A virágokat a Budapesti Virágpiacról szereztük be.


A gyűrűtartónk szüleim esküvőjéről maradt ránk, ezt egy piros szatén szalaggal dobtam fel.


Utólag visszanézve valóban ez volt életünk egyik legszebb napja. Imádtam a tervezés és szervezés minden percét.. Sokan kérdezték a szervezés egy éve alatt, hogy nem túl fárasztó-e, de most is csak azt tudom mondani, hogy még ezerszer szívesen újra csinálnám. :)

Képek: Muray Gábor és egy vendégünk"


Ezúton is gratulálunk és sok boldogságot kívánunk!

XOXO
Ági :)
lovediywedding@gmail.com

1 megjegyzés:

  1. These simple yet intricate details throughout this wedding are gorgeous.

    VálaszTörlés

Translate

Népszerű bejegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...