2013. április 4., csütörtök

10+1 tipp esküvő előtt - I. rész: Újdonság a dekorációban, avagy a zászlófüzér...

Először is egy még itthon nem annyira ismert, de szívemnek nagyon kedves és külföldön már elég népszerű esküvői dekorációs elemet szeretnék bemutatni, amely nem más, mint a "bunting" vagy "garland", azaz magyarul a "zászlófüzér" :)


Felhasználása számtalan módon lehetséges, akár rendezvényről, eljegyzésről, jegyesfotózásról vagy esküvőről legyen szó, szinte ezer módja van és csak a képzeletünk szabhat határt.
Mivel említettem, hogy egy-egy bejegyzésben az adott témában szakértőket szeretném felkérni nyilatkozni, így elsőként fogadjátok sok szeretettel interjúmat a SzívbőlBolt kreatív kézművesével, Pótorné Sőrés Ágnessel <3


Mutasd be légy szíves magad pár szóban...

A nevem Pótorné Sőrés Ágnes, a Szívből Bolt megálmodója vagyok. Emellett foglalkozásom szerint nyelvtanár, főállásban remélem „született” feleség és egy nagyon boldog lányos anyuka, aki éppen otthon tölti gondtalan gyeses napjait.

Mióta foglalkozol füzérek készítésével?

Az első füzért a lányom első születésnapjára készítettem, ekkor egy fotósorozat háttereként szolgált, majd a családi összejövetelen a nappalit ékesítette.
Aztán csak jöttek az ötletek, a színkombinációk, az anyagvariációk és mondanom sem kell, hogy egyre jobban beleszerettem az anyagokba, a színekbe. Mindig volt helye a füzéreknek, vagy megtaláltam az alkalmat, hogy dekorációként örömet szerezzek vele magamnak és másoknak. Ezen kívül egyre több ismerős, barát és családtag keresett meg azzal a kéréssel, hogy készítsek egyedi zászlófüzért ajándékba, vagy a lakásuk egyedi dekorálásához.

Honnan jött az ötlet?

A párnafüzérekkel ellentétben a zászlófüzér nem a saját ötletem, Amerikában rendkívül elterjedt szokás, hogy rendezvények dekorálására használják, így nem volt nehéz rábukkanni az interneten. Sorolhatnék egyébként megannyi mesét is (Bogyó és Babóca, Trükkös Tom stb…), ahol a rajzok hátterében megjelennek a füzérek, de több filmben is feltűnnek, sőt egyre több lakberendezési magazinban is láthatók olyan enteriőrök, ahol színfoltként használják a zászlófüzéreket.

Milyen rendezvényekre ajánlod?

A zászlófüzér tényleg az a dekorációs eszköz, amit bármilyen alkalommal lehet díszítésre használni. A rendkívül sokféle anyag, szín és minta lehetővé teszi, hogy speciális alkalomra szóló, hétköznapi vagy épp ünnepi füzért készítsünk. Így a füzérek a legkülönfélébb eseményeken ékesíthetik a helyszínt, legyen az születésnap, névnap, ballagás, karácsony, szilveszter, farsang, Valentin-nap, eljegyzés, legény- és lánybúcsú vagy esküvő. Egy látványos füzér feldobhatja a legkülönfélébb baráti, családi összejöveteleket is, például kerti partit, babaváró bulit,  de akár még céges rendezvényeket is. Mindemellett a lakások, kertek, teraszok állandó hétköznapi díszei is lehetnek, sőt, ajtófüzérként is jól alkalmazhatók. Jómagam még másutt nem láttam, de egy alkotói felindulásom következtében kipróbáltam, hogy mutatna egy rövidebb zászlófüzér az ajtóra akasztva. Azóta már több tucat készült belőlük. 
Mik a terveid a jövőre nézve...

Szeptembertől visszatérek tanítani az iskolába, így kevesebb lesz a szabadidőm, de semmiképpen nem hagyok fel az alkotással. Sőt az volt mindig is a tervem, hogy az otthon melegében eltöltött időszakban megalapozzam a Szívből Bolt jövőjét, ami egy webáruház megnyitásával teljesedne ki http://www.szivbolbolt.hu . Szeretnék majd ott kialakítani egy viszonylag állandó termékkínálatot, amiben persze a füzérek is fontos szerepet kapnak, de ott lesz a többi szívem csücske is, úgy mint a párnák és párnafüzérek, az egyedi kulcstartók, hímzések, stb.

Egy játékkal fogod meglepni a téged követőket az FB oldaladon, mondanál erről néhány szót?

Nagy örömmel látom, hogy egyre többen figyelnek fel a füzérekben rejlő lehetőségekre, ezért szeretném a szerelmes párok körében népszerűsíteni azt a még kevésbé elterjedt szokást, hogy a fotózások alkalmával is használjanak zászlófüzéreket. Az április első hetében kezdődő játékban egy egyedi készítésű füzér talál majd gazdára. A játékra húsvét után lehet jelentkezni. Addig is érdemes követni az újdonságokat és a játékkal kapcsolatos híreket a személyes blogomban: http://www.facebook.com/SzivbolBolt


Esküvői játék a Szívből Boltban:

A játékra olyan párok és fotósok jelentkezését várom, akik szívesen használnának zászlófüzért fotózási kellékként esküvőn vagy jegyes fotózáson.

A játék április 5.-én indul és április 19.-én zárul.
Eredményhirdetés: április 20.-án, este 18 órakor.

A játékos feladata az lenne, hogy a Szívből Bolt FB oldalán található „WEDDING & BUNTING” című albumon belül keressék meg, és lájkolják azt az öt fotót, amelyen az általam készített zászlófüzérek láthatók.
Majd az „ESKÜVŐI ZÁSZLÓFÜZÉR” című album hozzászólásaiban véglegesítsék a játékban való részvételi szándékukat egyetlen szó beírásával:

„jegyes”, ha jegyes fotózásra készülő párról van szó
„házas”, ha idén házasodó párról van szó
„fotós”, ha fotósként venne részt a játékban

A játékban sorsolás útján két nyeremény is gazdára talál!

A nyertes pár/nyertes fotós részére egy-egy elképzeléseiknek megfelelő (szín, minta, méret, stílus), egyedi,„LOVE” feliratos zászlófüzért készítek el.


Folyt. köv. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Translate

Népszerű bejegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...