2012. április 27., péntek

Macaron LOVE!!


A legújabb kedvencem: a MACARON, bármennyit tudnék enni belőle! Aki még nem ismerné a következőket érdemes tudni róla:

"A macaron (vagy makaron) tojásfehérje, porcukor, kristálycukor, mandulaliszt vagy őrölt mandula és ételszínezék felhasználásával készülő édes sütemény. A két korongot általában vajas krémmel vagy lekvárral ragasztják össze.
Bár sokan hiszik francia süteménynek, de igazából Velence környékén kezdett kialakulni a 14-15. században. Neve az olasz maccarone vagy maccherone szóból ered; akkoriban ez a szó bármilyen apró, tojásfehérjéből és darált mandulából készülő édességet jelenthetett. Mint említettem végül Franciaországban vált ismertté, és mára az egyik legjellegzetesebb francia cukrásztermék lett."(Forrás)
 Mentás-barackos macaronokNemrég volt az 1. magyar Macaron Nap ahol bemutatkozhattak profi és kezdő macaron készítők, volt minden mi szem száj ingere, vásár és verseny is. Aki esküvőre is macaronban gondolkodik, a következő cukrászdákat tudom ajánlani:
 
Sőt akár esküvői tortát is készíttethetünk macaronból :) a variációk száma végtelen...
Képek forrása

Aki viszont maga szeretné elkészíteni ezt a finomságot, nekik számtalan recept áll rendelkezésre, én itt most inkább egy egyszerű receptet ajánlanék, amelyet Nyammm oldalán láttam, itt! Sikeres próbálkozást mindenkinek :)

**Itt jegyezném meg, hogy bár összesen 5 db összetevő kell hozzá (őrölt mandula, porcukor, tojásfehérje, kristálycukor, csipet só), így első ránézésre nagyon egyszerűnek tűnik, mégis az én tegnapi 1. adagom egy csomag piskótára hajaz, sem ízben, sem kinézetben nincs köze a macaron-hoz...de azért kitartás, megéri!**

Translate

Népszerű bejegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...