2012. április 25., szerda

Az esküvői torta és a sütik

"Az 1930-a évekig a torta felvágása és szétosztása a menyasszony első férjes asszonyi cselekedete volt. Ám amióta a torták egyre terjedelmesebbek és cifrábbak lettek, a menyasszony már nem tudott megbirkózni a vágással. Ettől kezdve a menyasszony jobb kezébe vette a kést, vőlegénye rátette a jobb kezét, és a menyasszony a vőlegény kezére tette a balját. A levágott szeletből először a menyasszony evett egy falatot, a második falatot vőlegényének kínálta.A hagyomány szerint az eladó sorban lévő lányok párnájuk alá rejtették ezt a tortadarabot, mert a babona szerint ilyenkor álmukban meglátták jövendőbelijüket." (Forrás: Pataki Cukrászda)

Ma már a legváltozatosabb esküvői tortákat rendelhetjük meg, a marcipánborítás még mindig hódít, bár ha engem kérdeztek, én inkább a habos krémes darabok felé hajlok sok-sok gyümölccsel.


Egy igazi profi szerint Torta és karamell: 2012-ben a marcipánnal díszített fekete-fehér, piros, arany és bézsszínű különböző formájú, szabálytalan és elforgatott torták lesznek a divat. Úgy tűnik az íz, egyre inkább mellékes lesz, főleg ilyen csodák mellett :)


A választáshoz ajánlanám a következő cukrászdákat, amelyekben sosem tudtam még csalódni :)

A legutóbbi Esküvőnklesz.hu tortaszavazás nyertese pedig a Zengő Cukrászda volt, szóhoz sem jutok olyan gyönyörűek, sajnos megkóstolni még nem tudtam őket:Jöjjön pár csodadarab, kedvenceim :)
 

Folyt. köv...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Translate

Népszerű bejegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...